Ostoskori Tuotteita: 0 | Hinta: 0.00€ | Koriin »

Blogi

27.01.2020 | KeepLoop apuna kasvintuhoojien tunnistuksessa

Biotus Oy, Forssassa toimiva biologista torjuntaa kehittävä yritys, otti KeepLoop mobiilimikroskoopin jälleenmyyntiin.  VTT:n kehittämä ja KeepLoop Oy:n kaupallistama mobiilimikroskooppi on käytössä graafisen teollisuuden laadunvalvonnassa ja koulujen opetuksessa.  Kasvintuhoojien tunnistus edustaa KeepLoopille uutta aluevaltausta.

Liima-ansat ovat viljelmillä perinteinen keino kasvintuhoojien tarkkailussa. Liima-ansat sieppaavat tuholaiseliöitä, esimerkiksi ripsiäisiä, jauhiaisia ja harsosääskiä.  Näistä voidaan ottaa  tarkkoja mikroskooppikuvia kännykällä, jonka  kameran eteen on laitettu KeepLoop mobiilimikroskooppi yksinkertaisella magneettikiinnityksellä.  Kännykän kamerasovelluksella otetut tarkat kuvat voidaan lähettää Biotukselle analysoitavaksi vaikka WhatsApp-sovelluksella.  Analyysin perusteella valitaan sopivat torjuntaeliöt.

 

 Tässä on mikroskooppikuva liima-ansassa olevasta tuholaisesta, sääskestä. 

 

 

 

 Tässä mikroskooppikuva jauhiaisia vastaan käytetyistä torjuntaeliöistä, jauhiaiskiilukaisista.

 

Keeploopilla voi ottaa myös mikroskooppivideoita.  Tässä video Swirskii petopunkista:

https://www.youtube.com/watch?v=YI-cbttwnR0

 

KeepLoop on ollut esillä Kauppapuutarhaliiton sekä Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton tilaisuuksissa ja sitä on hankittu runsaasti viljelijöiden käyttöön.


‹ Takaisin
© 2012-2023 KeepLoop Oy - Toimitusehdot | Takaisin etusivulle