Ostoskori Tuotteita: 0 | Hinta: 0.00€ | Koriin »

Blogi

12.09.2017 | Kämmenniemen oppilaat innostuivat mobiilimikroskoopilla kuvaamisesta

Tampereen Teiskossa sijaitseva Kämmenniemen koulu hankki ennakkoluulottomana edelläkävijänä KeepLoop mobiilimikroskooppeja opetuskäyttöön pari vuotta sitten.  VTT:n kehittämä ja KeepLoop Oy:n kaupallistama mobiilimikroskooppi on ollut siitä lähtien oppilaiden ja myös opettajien aktiivisessa käytössä. Kokemukset ovat olleet innostavia.

 

Alunperin KeepLoop mobiilimikroskooppia on hyödynnetty muun muassa graafisen teollisuuden laadunvalvonnassa ja turvamerkintöjen tarkastamisessa, mutta parin viime vuoden aikana opetuskäyttö on noussut yhdeksi merkittävimmistä sovelluskohteista. 

 

- KeepLoopia käytetään biologiassa, mutta yllättäen suurin käyttö on ollut kuvataiteen ja median opetuksessa, kertoo rehtori Pekka Jokela Kämmenniemen koulusta.

 

Mobiilimikroskoopilla on mahdollista nähdä, tutkia ja kuvata niin kuvia kuin videoitakin kohteista, joita ihmissilmällä ei näe.

 

 

- Oppilaat ovat tottuneet ottamaan kännykkäkamerakuvia kyllästymiseen asti, mutta KeepLoopin myötä heille on avautunut aivan uusi ja innostava maailma. Mikroskooppikuvia on otettu vaikka mistä, kuten kasveista, kivistä, tekstiileistä, hiuksista ja lumihiutaleista. Osa kuvista jatkotyöstetään kuvankäsittelyohjelmien avulla, mutta jotkut kuvat ovat jo niin upeita, värikkäitä ja tarkkoja, että pelkkä kuvan tulostus valokuvapaperille riittää, kertoo kuvataiteen opettaja Paulamari Hellemaa-Seppänen Kämmenniemen koulusta. KeepLoop on toiminut todella hyvin, yksikään ei ole rikkoutunut eikä edes paristoja ole tarvinnut vaihtaa, hän kommentoi.

 

 

Opettajat ovat ostaneet KeepLoopia myös omaan käyttöönsä.  

 

- Otan kesäisin luonnossa mikroskooppikuvia iPadiin liitetyllä KeepLoopilla, mainitsee Jokela. Luontokuvauksen lisäksi KeepLoopin mikroskooppikuvia on hyödynnetty arjen keskellä myös punkkien tunnistamisessa iholta sekä talvella suksien pohjan tarkastelussa, kertoo puolestaan Hellemaa-Seppänen.

 

Kämmenniemen koululla on ollut erittäin myönteiset kokemukset KeepLoopista, uusi teknologia on avannut näkymän mikromaailmaan ja varmatoimista KeepLoopia on ollut helppo käyttää.  Seuraavaksi Kämmenniemen koulu laajentaa KeepLoopin käyttöä kemian opetukseen.


‹ Takaisin
© 2012-2023 KeepLoop Oy - Toimitusehdot | Takaisin etusivulle